Behandling af fødder med gigt

Fodterapi, indlæg, aflastninger og paraffinbehandling til gigtpatieneter

Fodterapi

Har du smerter og ømhed i dine led pga gigt, så kan du aflaste dit imunsystem med fodterapi. Når din hud og negle holdes bløde og fri for hård hud, lange eller fortykkede negle, mindsker du risikoen for skader i form af sår. Et sår betyder mere arbejde til et  imunforsvar som i forvejen er på overarbejde.

Indlæg 

Gigt kan bevirke at fodens ledstillinger forandres. Du vil opleve at din gang ændres og det er ikke så godt af hensyn til resten af dit bevægeapperat. Indlæg kan være med til at give dig den bedst mulige gangafvikling og dermed bevare din mobilitet længst muligt. Indlæg er med til at give dig bedre livskavlitet, når du bevarer din bevægelighed. Indlæg udarbejdes på baggrund af grundige undersøgelser af din fod og udarbejdes i de materialer, der passer bedst til dig.

Aflastninger

Røde områder på din huden er ofte tegn på, at du benytter fodtøj som klemmer din hud. Det kan også ske, at tæerne skubbes sammen. Når gigten begynder at ændre på din fods form, er aflastninger en god løsning til at hindre rødme og ømhed fra tryk og pres. Aflastninger kan fordele trykket fra sko eller de kan holde tæer adskildt.  Aflastninger er derfor med til at forebygge sår på gigtplagede fødder. Aflastninger findes som individuelt fremstillet i skumgummi eller som fabriksfremstillet i polymer gel 

Medicinsk paraffinbehandling

Klinikken tilbyder også medicinsk paraffinbehandling til de gigtplagede ømme led i fødder og hænder samt albuer. Mange gigtpatienter oplever smertelindring i kortere eller længere tid efter paraffinbehandling. Paraffinbehandlingen efterlader desuden huden blød og smidig og dermed mindre udsat for infektion. Paraffinbehandlingen starter med en lille vask efterfulgt af en desinfektion. Derefter får dine hænder, albuer og fødder en crememaske på. Nu dyppes dit led i paraffinkaret 2-3 gange og pakkes derefter ind i en plastpose efterfuldt af en sok eller handske. Efter 20 min fjernes sok eller handske sammen med pose og paraffin. Dine led har nu fået et "varmebad" på 20 min. Du vil typisk opleve hvordan varmen fra paraffinen virker smertelindrende på de gigtplagede led i flere dage efter og din hud vil være blød og lækker. Den bløde hud er mindre udsat for sår og revner.

Pris:

Alm fodbehandling: 400 kr

Tillæg for paraffinbehandling ved alm. fodterapeutisk behandling: 500 kr.

Paraffinbehandling alene til hænder, fødder og albuer: 200 kr

Aflastninger: fra 25 kr

Indlæg: 1800 kr

 

På Alt om Foden kan du få mere at vide

På Sundhed.dk kan du også læse mere