Book tid i dag på
26 44 93 56
Åben når du har fri

Gigt

Fodterapi, indlæg, aflastninger og paraffinbehandling til gigtpatieneter

Fodterapi derfor

Har du smerter og ømhed i dine led pga gigt, så kan du aflaste dit imunsystem med fodterapi. Når din hud og negle holdes blød, fri for hård hud, lange eller fortykkede negle, mindsker du risikoen for skader i form af sår. Et sår betyder mere arbejde til et  imunforsvar som i forvejen er på overarbejde.

Indlæg 

Gigt kan bevirke at fodens ledstillinger forandres. Du vil opleve at din gang ændres, og det er ikke hensigtmæssigt at begrænse dit bevægeapperat. Gigtpatienter har behov for mest mulig bevægelse. Indlæg kan være med til at give dig den bedst mulige gangafvikling og dermed bevare din mobilitet længst muligt. Indlæg er med til at give dig bedre livskvalitet,  Ortopædiske indlæg udarbejdes på baggrund af grundige undersøgelser af din fod og udarbejdes i de materialer, der passer bedst til dig.

Aflastninger

Røde områder på din huden er ofte tegn på tryk. Tryk kan medføre sår, hård hud eller sår. Når gigten begynder at ændre på din fods form, er aflastninger en god løsning til at hindre rødme og ømhed fra tryk og pres. Aflastninger kan fordele trykket fra sko eller de kan holde tæer adskilt. Aflastninger er derfor med til at forebygge sår på gigtplagede fødder. Aflastninger findes som individuelt fremstillet i silikone, skumgummi eller som fabriksfremstillet.  

Medicinsk paraffinbehandling

Klinikken tilbyder også medicinsk paraffinbehandling til de gigtplagede ømme led i fødder og hænder. Mange gigtpatienter oplever smertelindring i kortere eller længere tid efter paraffinbehandling. Paraffinbehandlingen efterlader desuden huden blød og smidig og dermed mindre udsat for infektion. Paraffinbehandlingen starter med en lille vask efterfulgt af en desinfektion. Derefter får dine hænder og fødder en crememaske på. Nu dyppes hænder og fødder i paraffinkaret 2-3 gange og pakkes derefter ind i en plastpose efterfuldt af en sok eller handske. Efter 20 min fjernes sok eller handske sammen med pose og paraffin. Dine led har nu fået et "varmebad" på 20 min. Du vil typisk opleve hvordan varmen fra paraffinen virker smertelindrende på de gigtplagede led i flere dage efter og din hud vil være blød og lækker. Den bløde hud er mindre udsat for sår og revner.

 

På Alt om Foden kan du få mere at vide

På Sundhed.dk kan du også læse mere